Edelsteen elixer/remedie maken

 

Edelsteen elixer maken:

 

Informatie:

De krachtige vibraties van edelstenen zijn makkelijk overdraagbaar op water.Op deze manier kunt u vrij simpel een edelsteen elixer maken, een edelsteen essence, ze op de huid gebruiken of aan het badwater toevoegen.Dit kan niet zomaar met alle stenen aangezien sommige stenen giftig zijn en dus niet geschikt om direct op de huid te gebruiken of voor inwendig gebruik.Hoe u toch gebruik kunt maken van deze edelstenen en hun energie leest u hieronder.

Elixer maken:

Zorg dat de edelsteen waarvan u een elixer wilt maken schoon en is en leg deze in een glazen schaal met bronwater.Leg brosse of giftige stenen in een glazen schaaltje en zet dat in een grotere schaal met water.Dit is de indirecte methode.Laat de schaal een paar uur in het zonlicht staan.Haal het kristal uit het water en doe het water in een schone glazen fles (liefst donkerkleurig) en sluit deze luchtdicht af.U heeft nu uw eigen edelsteen elixer gemaakt. Wilt u het water langer dan een week bewaren voeg dan wat brandewijn of wodka toe als conserveringsmiddel.

U kunt het elixer op de volgende manieren gebruiken:
- drinken, of druppels in water oplossen
- druppels onder uw tong gebruiken
- op uw lichaam smeren
- in bad gebruiken
- in een spray doen om een ruimte te reinigen of om een aura te reinigen

Doseerflesje maken:

Neem een glazen flesje met pipet en vul dat voor één derde met brandewijn en voor twee derde met water als u het wilt innemen of op de huid wilt gebruiken.Wilt u het als oogdruppels gebruiken, voeg dan geen alcohol toe.Voor inwendig gebruik neemt u driemaal daags zeven druppels.(Let op, bepaalde remedies mogen alleen uitwendig gebruikt worden).

 

Lijstje met elixers en de kwaal waar ze tegen helpen:

 

Amazoniet: brengt de stofwisseling in balans.

Amber: werkt als antibioticum, verhelpt keelproblemen.

Amethyst: Geeft inspiratie en wijsheid. Zorgt voor optimale ontspanning. Dromen worden verhelderd.

Aventurijn: Zorgt voor een goede nachtrust. Woede wordt verzacht en ergernissen verdwijnen.

Bergkristal: Het concentratievermogen verbetert. Heeft een positief effect op het zelfvertrouwen en zorgt voor innerlijke stabiliteit.

Blue lace agaat: Behandelt ooginfecties.

Fluoriet: doorbreekt blokkades in het etherische lichaam. Weert virussen.

Heliotroop/Bloedsteen: verhelpt constipatie en emotionele stagnatie.

Hematiet: versterkt grenzen.

Jade: Heelt oogaandoeningen.

Malachiet: harmoniseert het fysieke, geestelijke, emotionele en spirituele, aardt het lichaam. Gebruik alleen getrommelde stenen.

Mosagaat: behandelt schimmelinfecties.

Rozenkwarts: De steen van het hart. Bevordert liefde en romantiek. Zorgt voor vitaliteit en stimuleert de daadkracht.

Zwarte Tourmalijn: biedt psychische bescherming en weert electromagnetische smog. Is goed tegen jetlag . Verwijdert giftige energie uit emoties, lichaam en geest