Schalenblende informatie

Schalenblende producten

 

Het zink-erts dat in de groeve van Kelmis ontgonnen werd noemt men "Schalenblende".Dit erts kenmerkt zich door een opeenvolging van laagjes boven elkaar.Het wordt gevormd door drie mineralen zink, lood en ijzer in combinatie met zwavel. Hierdoor bevat schalenblende doorgaans zinkblende of sphalerit (ZnS), loodglans (PbS) of galenit en pyriet of markasit (FeS2). Dat schalenblende uit meerdere mineralen of metalen bestaat, komt door de gelijke paragenese (vorming) van deze metalen. Schalenblende is waarschijnlijk gevormd  door de afkoeling van gloeiend en vloeibaar magma uit het binnenste der aarde en waterige oplossingen met een relatief lage temperatuur van 100-200 ยบ Celsius waarin de mineralen opgelost zaten. Deze zetten zich af in de spleten in het kalkgesteente en in de kalksteen zelf.Doordat de samenstellingen van de oplossingen regelmatig veranderde, zijn de typerende banden in de schalenblende ontstaan. Tijdens iedere nieuwe fase werd een nieuwe laag op de oude gevormd. Vaak zitten tussen de lagen ook dikke knollen, zogenaamde spheroiden. Schalenblende is een redelijk onopvallend mineraal, dat pas wanneer het geslepen wordt opvalt door de hoogglans en de kleurschakeringen.

 

 

Deze geschenkjes uit de natuur kunnen ons helpen bij het doorstaan van grote verandering in het leven, het doorbreken van oude patronen en het vergemakkelijken van aanpassen aan nieuwe situaties.Ook als u last heeft van een overactieve geest en slapeloosheid, dan kan deze steen een ondersteuning zijn bij het vinden van geestelijke rust.Verder werkt Schalenblende positief bij uitputting, zwakte, moedeloosheid, angst en innerlijke onrust.Hierdoor kunt u zich beter concentreren, komt spontaniteit terug en helpt het beter communiceren.

Op fysiek gebied heeft Schalenblende een positief effect op de hersenen, de luchtwegen, eczeem, hoofdpijn, slapeloosheid, diabetes, het immuunsysteem en wonden en kloven.