Hematiet

Hematiet edelstenen en mineralen betekenis en werking  steen

Hematiet bestaat in zuivere toestand voor 70% uit ijzer en is daarmee het belangrijkste ijzererts. Door het op hoge temperatuur met koolstof te laten reageren wordt ijzer gewonnen.Hematiet is met name effectief als aardend en beschermend middel. Het harmoniseert lichaam, ziel en geest. Tijdens reizen buiten het lichaam beschermt het de ziel en leidt hem weer terug in het lichaam. Deze steen heeft een krachtig yang-element.Het voorkomt dat er negatieve energieën de aura binnendringen. De steen herstelt vrede en harmonie voor het lichaam.Hematiet ondersteunt timide vrouwen, vergroot het zelfrespect en de overlevingsdrang, versterkt de wilskracht en de en geeft zelfvertrouwen. Deze steen heft zelfbeperkingen op en draagt bij aan uitbreiding. Het is een nuttige steen om van dwanghandelingen en verslavingen af te komen.Hematiet helpt u fouten te accepteren als leerzame ervaringen in plaats van als rampen.
In geestelijk opzicht bevordert Hematiet concentratie en verbetert het geheugen en oorspronkelijk denken. Het is een nuttige steen bij het bestuderen van wiskunde en techniek.
Fysiek heeft Hematiet een krachtige band met bloed. Het herstelt, versterkt en reguleert de bloedvoorziening en kan hitte aan het lichaam onttrekken.
Genezing
Hematiet helpt bij problemen met de bloedsomloop, zoals de ziekte van Reynaud, en bij bloedaandoeningen zoals bloedarmoede. Het ondersteunt de nieren en herstelt weefsels. Hematiet stimuleert de opname van ijzer en de vorming van rode bloedcellen, is een goed middel tegen kramp in de benen, bezorgdheid en slapeloosheid, helpt de ruggengraat op één lijn te komen en bevordert de heling van breuken.
Positie:Onder en boven aan de ruggengraat om deze soepeler te maken. Zet of leg het op een relevante plaats voor genezing of kalmering. Niet gebruiken bij ontstekingen en gedurende langere perioden.

Dolfijn hanger van Hematiet

Donut Hematiet 4 cm

Edelsteen bol hematiet

Edelsteen hart hematiet

Engel vleugel van hematiet

Hartje van Hematiet

Hematiet getrommeld

Hematiet gezondheidssteen

Hematiet hanger met zilveren haakje

Hematiet hangertje

Hematiet platte steen

Hematiet rainbow getrommeld

Kracht buideltje wilskracht hematiet

powerbead armband hematiet

Yin Yang schaaltje

Zakje Hematiet ontlaad steentjes 125 gram