Granaat

Granaat edelsteen en mineralen met betekenis en werking

Almadien Granaat geeft kracht en doorzettingsvermogen.Het steunt u wanneer u tijd voor zichzelf neemt en geeft liefde en opent de hogere geest.Almandien Granaat opent de weg tussen het basis en kruinchakra.Daarnaast helpt Almandien de darmen om ijzer op te nemen, stimuleert de ogen en is goed voor de lever en alvleesklier.

Granaat schenkt veel energie en herstelt krachtig. Het reinigt de chakra’s en voorziet ze van nieuwe energie. Het geeft nieuw leven, zuivert energie en schenkt sereniteit of hartstocht, al naar behoefte. Naar verluidt kan het waarschuwen tegen naderend gevaar en werd het lang geleden gedragen als beschermende talisman. Granaat is een van de meest overvloedige stenen. Het heeft verschillende vormen, afhankelijk van de minerale basis, die naast de algemene kenmerken allemaal verschillende eigenschappen hebben.

Granaat inspireert tot liefde en toewijding. Het brengt de geslachtsdrift in balans en verlicht emotionele disharmonie. Rood Granaat stimuleert de beheerste opstijging van de kundalini*-energie en vergroot de seksuele potentie. Het is een steen van verbintenis.

Granaat is in een crisis heel nuttig, want het helpt in situaties waarin er geen uitweg lijkt te zijn of waarin het leven verbrokkeld of traumatisch is. Het activeert en versterkt het overlevingsinstinct, geeft moed en hoop in schijnbaar uitzichtloze situaties. Een crisis wordt een uitdaging onder invloed van een Granaat, dat ook wederzijdse hulp in moeilijke tijden bevordert.

Granaat heeft een sterke band met de hypofyse en stimuleert een verruimd bewustzijn en het oproepen van herinneringen aan vorige levens. Deze steen activeert andere kristallen, waardoor hun effect wordt versterkt, en verheldert negatieve chakra-energie.

Recht geslepen Granaten zorgen naar verluidt voor succes in zaken.

Granaat verscherpt uw waarneming van uzelf en andere mensen. Het lost nutteloze  ingesleten gedragspatronen op en gaat voorbij aan weerstand of onbewuste, zelf veroorzaakte sabotage. Geestelijk helpt Granaat u oude of verouderde ideeën op te geven. Emotioneel heft Granaat remmingen en taboes op, opent het hart en geeft zelfvertrouwen.

Genezing
Granaat herstelt het lichaam en stimuleert de spijsvertering. Granaat behandelt stoornissen aan de ruggengraat en in de cellen, zuivert bloed, hart en longen en herstelt DNA. Daarnaast ondersteunt het de opname van mineralen en vitaminen.

Collier 90 cm granaat

Granaat gezondheidssteen

Granaat hanger met zilveren haakje

Granaat hangertje

Granaat Shiny hanger

Granaat steen gepolijst

Granaat Symbool hanger van zilver

Granaat symbool hanger van zilver

powerbead armband Granaat

Splitarmband granaat