Tijgeroog

Tijgeroog  edelsteen - betekenis en werking van deze steen

Tijgeroog bevordert rust, werkt pijnstillend, helpt bij overprikkeldheid van het zenuwstelsel en gaat hyperventilatie tegen

Tijgeroog schept evenwicht in de lagere chakra's en stimuleert het opstijgen van de kundalini energieDeze beschermende steen werd vroeger gedragen om vervloekingen en kwade wensen te weren.Tijgeroog versterkt paranormale gaven als het op het derde oog geplaatst wordt.Op het navelchakra gedragen is het een uitstekende steen om je overal thuis en gewenst te voelen.Tijgeroog is nuttig bij het oplossen van dilemma's en innerlijke strijd en dan vooral als ze zijn veroorzaakt door trots.Tijgeroog versterkt het zelfrespect.Tijgeroog brengt yin en yang in evenwicht, verlicht depressies en verbetert stemmingen.

Tijgeroog heeft een positive invloed op de ogen en helpt bij het zien in het donker, heelt de keel en geslachtsorganen.

Tijgeroog wordt zo genoemd omdat de steen een lichtreflectie heeft die aan het oog van een tijger doet denken. Dit spleetvormig lichteffect heet chatoyeren of ‘kattenoogeffect’. Wanneer de steen cabochon (bol) geslepen wordt, is het kattenoogeffect het beste zichtbaar. De kleur van de steen geeft hem zijn naam: de rode soort heet Kattenoog, de blauwe Valkenoog en de gele Tijgeroog (goudgeel, goudbruin).
Als je de  Tijgeroog draagt als hanger, ketting, of wanneer je hem als trommelsteen in je broekzak meedraagt, is het raadzaam de steen aan het eind van de dag met lauwwarm water af te spoelen.
 Hiermee wordt de steen van zijn statische lading ontdaan.
 Om de steen nog beter van zijn opgenomen lading te ontdoen (waardoor de opgenomen informatie wordt geneutraliseerd) kun je hem het best ’s nachts met afnemende maan  in het maanlicht leggen.

100 gram mini Tijgeroog

Collier 90 cm tijgeroog

Donut Tijgeroog 3 cm

Edelsteen hart tijgeroog

Engelvleugel van tijgeroog

Hanger hoefijzer Tijgeroog

Infinity hanger edelsteen tijgeroog

Magneet ketting Tijgeroog

Oorbel zilver vlinder met Tijgeroog

Paardenhoofd hanger van Tijgeroog

Powerbead Tijgeroog met vlinder

Splitarmband tijgeroog

Sterrenbeeld tweeling aan koord

Stoere punt Tijgeroog met veterkoord

Tijgeroog bolletje in spiraal

Tijgeroog getrommeld

Tijgeroog Platte steen